Начин на приготвяне
Първо, започваме с подготовката на плънката, като нарязваме кренвиршите на четвъртинки. В купа смесваме лютеницата, натрошеното сирене и чубрицата.
На работен плот или маса растиламе охладеното бутертесто и го разрязваме на 6 правоъгълника.
Във всеки един край (на по-тясната страна) на тестото поставяме по четвъртинка кренвирш и отгоре разпределяме от сместа с лютеницата.
През това време включваме фурната на 170 °C с вентилатор. Захлупваме с противоположния край на всяко парче, прищипваме с вилица и подгъва краищата като плитка.
Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Разбиваме си цялото яйце и ги намазваме отгоре обилно.
Печем сочните бутерки в предварително загрятата фурна за около 20-25 минути или до готовност.
След като се опекат, ги оставяме да изстинат поне за 30 минути и тогава консумираме домашните бутерки с кренвирши и лютеница.