Начин на приготвяне
Разполовете карфиола, измийте го много добре и отстранете твърдия кочан. Накълцайте го на дребни парченца.
Отцедете краставичките от течността в буркана и ги нарежете също на малки парченца. Поръсете със сол, черен пипер и лъжица зехтин.
Сложете киселото мляко и майонезата и хубаво разбъркайте.
Съветът ми е да слагате постепенно майонезата и млякото, за да си прецените колко точно ви е необходимо за зимната салата, така че зеленчуците хубаво да се покрият със соса, но и да не става твърде рядко и водно.
Аз използвам гъсто кисело мляко и понякога добавям и две-три лъжици заквасена сметана за по-нежен вкус.
Лесна, бърза и наистина вкусна млечна салата с карфиол и кисели краставички за всеки повод!
Коментари