Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Котлети от толстолоб на фурна с чесън и пащърнак

Котлети от толстолоб на фурна с чесън и пащърнак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Котлети от толстолоб на фурна с чесън и пащърнак
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
53 мин.
Порции
2
"Сервирайте котлети от толстолоб на фурна с чесън и пащърнак със свежа салата, лимон и гарнитура от пащърнака и чесъна. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 2 бр. големи и дебели котлета (650 г)
  • пащърнак - 2 големи корена
  • чесън - 1 глава
  • лимони - 1 и 1/2 бр.
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • риган - 2 щипки (за пащърнака)
  • олио - около 5 с.л.
  • вода - около 50 мл
  • сол - на вкус
  • салата - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете котлетите от толстолоб със лимонов сок, много малко олио, сол и черен пипер. Втрийте добре и оставете да престоят така около час-два в хладилник.

През това време отделете скилидките чесън от главата, обелете най- външните сухи листа и смачкайте с длан, за да се цепнат.

Пащърнака обелете с белачка за зеленчуци (при по-малките корени може да не е необходимо белене, но в случая са големи и аз лично ги беля).

Нарежете на тънки кръгчета и сложете заедно с чесъна в предварително намазнена тавичка.

Поръсете с олио, сол и риган и разбъркайте. Положете рибните котлети, сипете водичката отстрани и завийте с алуминиево фолио.

Пъхнете в загрята на 200 °C фурна. След 10 минути намалете до 180 °C и печете около 25 минути.

Махнете фолиото и оставете рибата и зеленчуците да хванат златиста коричка.

Сервирайте котлети от толстолоб на фурна с чесън и пащърнак със свежа салата, лимон и гарнитура от пащърнака и чесъна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: