Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен грах с пащърнак и праз на фурна

Постен грах с пащърнак и праз на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Постен грах с пащърнак и праз на фурна
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
29/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Откога не сте хапвали постен грах - признайте си, че е време да опитате тази страхотна рецепта"

Необходими Продукти

  • грах - 4 бр. буркана
  • праз - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр. голям
  • моркови - 8 бр.
  • градински чай - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почистват и измива.

Нарязва се на ситно и се слага в тавата, в която ще приготвяме зеленчуковия гювеч.

Морковите се измиват и обелват.

Нарязват се на ситно.

Пащърнакът се измива и обелва.

Нарязва се на кубчета, не се стърже.

Морковите и пащърнакът се прибавят към праза.

Заливат се с вода и зехтин.

Слага се във фурната и се пече 30 мин. на 180 градуса на долен реотан.

След като печените зеленчуци омекнат, се прибавя изцеденият грах, червеният пипер и градинският чай.

Залива се с 1 л. топла вода.

Разбърква се много добре гювечът с грах.

Пече се 60 мин. на 180 градуса на горен и долен реотан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: