Начин на приготвяне
Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно. Слага се в сгорещен зехтин. Запържва се за 5 мин.
Пащърнакът се измива много добре и се обелва. Нарязва се на дребно. Целината се измива и нарязва на дребно.
Пащърнакът и целината се прибавят към лука. Пържат се 5 мин. Зеленият фасул се изцежда и прибавя към зеленчуците. Пържи се 10 мин., след което се сваля от огъня.
Изсипва се в тава с капак. Прибавят се червеният пипер и солта. Разбъркват се много добре.
Ястието със зелен фасул се залива с топла вода до половината. Пече се под капак 60 мин. на 180 градуса, след което се прибавя нарязаният на ситно магданоз. Разбърква се много добре.
Зеленият фасул с пащърнак и целина на фурна се пече 10 мин. под капак на 180 градуса.