Лучен сос с кетчуп

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
23/03/2014
"Не бъдете като другите, които просто слагат кетчуп - импровизирайте и пригответе нещо наистина страхотно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо960
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кетчуп - 2 ч. ч.
  • лук - 5 глави
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва се на дребно и се задушава в 2 супени лъжици масло 15 минути.

Към него се добавят оцетът, черният пипер, дафиновият лист, виното и се продължава да се задушава, докато оцетът и виното се изпарят.

След това се слага кетчуп, добавят се захарта и солта и се оставя да поври още 5 минути. Накрая се добавя останалото масло. Този сос е подходящ за риба и месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар