Кетчуп с чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Кетчуп с чесън1 / 2
07/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
"Ето я най-ароматната рецепта за домашен кетчуп и повече да не сте посегнали към онзи в магазина"

Необходими Продукти

  • домати - 4 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 1 к.ч.
  • захар - 10 с.л.
  • сол - 2 - 3 с.л.
  • карамфил - 5 зрънца
  • индийско орехче - ½
  • черен пипер - 30 зърна
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и смелете доматите в машинка за мелене на месо. Варете доматения сос до необходимата гъстота, след което прибавете солта, захарта и предварително смлените подправки.

Варете още около 30 минути. След като свалите соса от огъня, прибавете оцета и счукания чесън.

Налейте изстиналия кетчуп в шишета или малки бурканчета, запечатайте и стерилизирайте 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: