Начин на приготвяне
Изпичаме телешките бургери в малка фурничка заедно с нарязания на шайби и поръсен с кафява захар червен лук, като ги заливаме с малко олио.
След като са готови, поставяме върху тях чедъра, за да се разтопи леко. Сосът кетчуп и барбекю приготвяме, като смесваме кетчупа, соса барбекю, зехтина и босилека в тенджерка на слаб котлон и бъркаме, докато заври.
Доматът нарязваме на шайби. Питките разрязваме на две надлъжно през средата, като обръщаме всяка със средата надолу в тавата, където сме запекли бургерите, и запичаме и тях леко във фурничката.
После намазваме долната половина на всяка питка за бургер (която е попила, преди това от мазнината на бургера в тавата) с песто и горчица.
Поставяме лист маруля, а върху нея телешкия бургер с чедъра. Следват карамелизираният лук и шайбите домати.
Заливаме с чеснов сос и сос кетчуп и барбекю.
Накрая поставяме горната половина на пиките и закрепяме всеки телешки бургер с дървен шиш.
Поднасяме с гарнитура от пържени картофи нашия телешки бургер със сос кетчуп и барбекю.
Да Ви е сладко!
Коментари