Начин на приготвяне
Разбъркваме брашното, 2-те ч.ч захар и 2-4 с.л. какао в дълбока купа до получаване на шоколадова пудра. Прибавяме към тях млякото, разбито със содата и олиото и разбъркваме добре.
Получава се гъста кафява смес, която разстиламе в предварително намазнена и набрашнена тава. Печем в предварително загрята фурна на около 200-220 градуса.
Когато изстине, сладкишът се разрязва.
В касерола на водна баня се прави шоколадов топинг от останалото какао, пакетчето краве масло и захар на вкус.
Заливаме студеното негърче без яйца с горещия шоколадов топинг и го оставяме да изстине.
По желание шоколадовият сладкиш може да бъде поръсен със кокос, захарни пръчици или ядки.
Бон Апети!
Коментари