Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до получаване на бял крем пухкав.
Добавете олиото и киселото мляко, като предварително сте угасили содата в него. Разбъркайте добре и накрая прибавяте брашното. Разбъркайте с шпатула, докато поеме брашното.
Готовата смес изсипете в тава или кексова форма, която предварително сте намазнили и набрашнили. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
За глазурата:
Сложете всички продукти в малка тенджера и оставете да заври. Достатъчно е да се смесят продуктите и да се разтопи захарта.
След като е готова глазурата, докато е още топла, залейте изстиналия сладкиш.
По желание може да украсите отгоре с ягоди и топка сладолед или с други продукти и плодове по ваш вкус.