Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Колата трябва да е газирана. В купа разбиваме с миксер яйцата.
После прибавяме захарта и продължаваме да разбиваме. Добавяме олиото и кока колата. Шупва от газираното.
Пресяваме брашното през сито, за да стане по-хубав и въздушен сладкишът. Смесваме го с бакпулвера. В гъстата каша добавяме брашното на части и разбъркваме с лъжица.
Разтопяваме шоколада и към него слагаме 5 с.л. от кашата и разбъркваме да стане еднородно кафява. Намазваме тавата с масло и набрашняваме с брашно.
Изсипваме кашата - около 1/3 от нея. После от шоколадовата смес с помоща на лъжица на ивици.
Следва каша, пак шоколадова смес и редуваме докато свършат.
Печем шоколадовия сладкиш в леко загрята на 170 градуса фурна до готовност до суха клечка.
Сладкишът с кока кола и шоколад е готов.