Начин на приготвяне
Джоланът се поставя в тавичката за печене.
Продуктите за маринатата се смесват с телена бъркалка и от всички страни се намазва, втрива се маринатата в джолана.
Останалата смес се излива в тавичката. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250 градуса за 30 мин.
След това се намалява фурната на 180 градуса и се пече за още 2 часа. Ако е необходимо, може да се добави още мъничко вода. След това време се отстранява фолиото и се запича за още 20 мин, като периодично се полива със соса от тавичката, само с мазнината, която се е отделила при печенето.
Гарнитура - картофено пюре или по избор.
Свинският джолан с мед, балсамико и Кока-Кола е много вкусен.
Източник: Кулинарен блог Кокона
Забележка: Много от рецептите разгледах и всички до една са чудесни, но си избрах тази от този блог, който много харесвам, за която мога да кажа, че е прекрасна.
Не бях ползвала до момента добавка от Кока-Кола при печене на месо, интересно предложение, заинтригува ме и се получи много добре. Чудесен аромат има месото, леко и приятно се карамелизирало с чудесна тъмна хрупкава коричка.