Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с мед, балсамико и Кока-Кола

Свински джолан с мед, балсамико и Кока-Кола

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Свински джолан с мед, балсамико и Кока-Кола
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Ето един вариант, в който консумацията на Кока-Кола има смисъл"

Необходими Продукти

  • свински джолан - около 1200 г (това са около 3 бр.)
  • МАРИНАТА
  • балсамико - 4 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • кока кола - 150 мл
  • червено вино - 50 мл сухо
  • зехтин - 50 мл
  • градинско къри - 1 с.л.
  • цвят от градинско къри - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л., течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се поставя в тавичката за печене.

Продуктите за маринатата се смесват с телена бъркалка и от всички страни се намазва, втрива се маринатата в джолана.

Останалата смес се излива в тавичката. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250 градуса за 30 мин.

След това се намалява фурната на 180 градуса и се пече за още 2 часа. Ако е необходимо, може да се добави още мъничко вода. След това време се отстранява фолиото и се запича за още 20 мин, като периодично се полива със соса от тавичката, само с мазнината, която се е отделила при печенето.

Гарнитура - картофено пюре или по избор.

Свинският джолан с мед, балсамико и Кока-Кола е много вкусен.

Източник: Кулинарен блог Кокона

Забележка: Много от рецептите разгледах и всички до една са чудесни, но си избрах тази от този блог, който много харесвам, за която мога да кажа, че е прекрасна.

Не бях ползвала до момента добавка от Кока-Кола при печене на месо, интересно предложение, заинтригува ме и се получи много добре. Чудесен аромат има месото, леко и приятно се карамелизирало с чудесна тъмна хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: