Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Супа от оранжева леща

Супа от оранжева леща

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Супа от оранжева леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Оооооранжево небето, оранжево морето, оранжева леща ще готвим днес"

Необходими Продукти

  • леща - 300 г оранжева
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мащерка - прясна, за украса
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените зеленчуци се нарязват на ситно. Олиото се загрява и лукът, морковите и пресованият чесън се задушават до омекване. Когато омекнат, добавете кърито и задушете още 2-3 минути на тих огън.

Добавете лещата и залейта продуктите с гореща вода, колкото да ги покрие около 2-3 см. Кипнете, намалете котлона и варете около 15 минути на тих огън супата от оранжева леща.

Свалете лещената супа от котлона. Посолете на вкус и пасирайте. Разпределете готовата крем супа в купички, като всяка порция може да украсите с клонка прясна мащерка.

Супа от оранжева леща може да сервирате с чеснови крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия
Анелия
Много вкусно.
Пробвах с джинджифил и стана супер.
28.02.2015 10:21
2
Мариела
Мариела
може ли само да добавя, че се слага и джинджифил с чесъна. това ми е любимата супа. надявам се да не съм ви разсърдила.
16.10.2014 17:23
1