Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Оранжева леща по индийски

Оранжева леща по индийски

Оранжева леща по индийски
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Мислите си, че това е поредната рецепта за леща, но грешите - това е уникално вкусна леща, която ви предизвикваме да опитате"

Необходими Продукти

  • оранжева леща - 1 и ½ ч.ч.
  • картофи - 1 бр. голям
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. зелени + 2 бр. червени
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 скилидки
  • карфиол - 1 шепа начупен
  • магданоз - 1/3 връзка
  • червен пипер - 1/1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • тандури масала - 1/3 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • джинджифил - 1/3 ч.л. на прах
  • чубрица - 1 - 2 щипки
  • кафява захар - 1 ч.л. равна тръстикова Мусковадо
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 4 ч.ч. +
  • пълнозърнест хляб - 6 филии с фибри и семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата и старателно я измиваме 3-4 пъти, докато водата се избистри и я сипваме в контейнера на оризоварката. Прибавяме нарязаните зеленчуци на ситно: морковите, чушките, картофите, лука, чесъна, магданоза и начупения карфиол.

Подправяме и овкусяваме с всички изброени останали съставки.

Разбъркваме старателно с бамбукова бъркалка и сипваме пропорцията вода. Готви се в уреда около 30 минути.

Разпределяме в 3 порции и сервираме топло и сгряващо с препечени филийки - пълнозърнестия хляб със семена.

Традиционна индийска леща с характерни ориенталски подправки.

Наситен богат микс от вкусове!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: