Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и нарязва на кубчета. Слага се в малка тавичка заедно с праза, нарязан на колелца. Посолява се и се полива със зехтина. Добавя се малко вода. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете.
Лещата се почиства, измива и се сварява с 3 чаени чаши вода, в която сме пуснали няколко зрънца пипер меланж и няколко кристалчета морска сол, колкото за вкус.
Оранжевата леща се сварява много бързо - 10-15 мин. Лично аз предпочитам и препоръчвам да я сварите на бавен огън под капак за около 30 мин.
Изпечената тиква се слага в тенджерката при лещата и се пасира. Ако се гъстичка, добавете малко вряща вода. Доовкусете, ако смятате за нужно.
Кремсупата от тиква и оранжева леща се сервира гореща с печено тиквено семе или крутони. Тя е изключително вкусна и лесна за направа.
Кремсупата с тиква и оранжева леща е готова.
Бон апети!
Бележка: Ако се чудите защо съм изпекла тиквата, а не съм я сложила да се свари? :) Когато готвя крем супи, предпочитам зеленчуците да са печени. Има разлика във вкуса на супата! Опитайте!