Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Тиквена Супа»Кремсупа с тиква и оранжева леща

Кремсупа с тиква и оранжева леща

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Кремсупа с тиква и оранжева леща
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Знаем, че лятото си е отишло и е дошла есента, когато навсякъде около нас има тикви, с които да приготвим ароматна кремсупа"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг (Цигулка)
  • оранжева леща - 1 ч.ч.
  • праз лук - около 10 см от бялата част
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • морска сол - 1 к.л.
  • пипер меланж - на върха на 1 к.л., на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и нарязва на кубчета. Слага се в малка тавичка заедно с праза, нарязан на колелца. Посолява се и се полива със зехтина. Добавя се малко вода. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете.

Лещата се почиства, измива и се сварява с 3 чаени чаши вода, в която сме пуснали няколко зрънца пипер меланж и няколко кристалчета морска сол, колкото за вкус.

Оранжевата леща се сварява много бързо - 10-15 мин. Лично аз предпочитам и препоръчвам да я сварите на бавен огън под капак за около 30 мин.

Изпечената тиква се слага в тенджерката при лещата и се пасира. Ако се гъстичка, добавете малко вряща вода. Доовкусете, ако смятате за нужно.

Кремсупата от тиква и оранжева леща се сервира гореща с печено тиквено семе или крутони. Тя е изключително вкусна и лесна за направа.

Кремсупата с тиква и оранжева леща е готова.

Бон апети!

Бележка: Ако се чудите защо съм изпекла тиквата, а не съм я сложила да се свари? :) Когато готвя крем супи, предпочитам зеленчуците да са печени. Има разлика във вкуса на супата! Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: