Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Оранжева леща с просо на оризоварка

Оранжева леща с просо на оризоварка

Оранжева леща с просо на оризоварка
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • оранжева леща - 1 ч.ч.
  • просо - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. шарени
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • бяла ряпа -   1/4 корен
  • картоф - 1 бр. малък
  • магданоз -   1/3 връзка
  • вода - 4 ч.ч.
  • хималайска сол -   1 и 1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 ч.л.
  • чубрица -   3 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • джоджен -   1/2 ч.л.
  • джинджифил   - 1/3 ч.л. на прах
  • кафява захар - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме двете вариваоранжевата леща и просо и ги сипваме в купата на оризоварката.

Обелваме лука, морковите, бялата ряпа, картофа, и заедно с чушките и магданоза, ги нарязваме на ситно.

Добавяме ги към ва варивата. Овкусяваме с хималайската сол, шарлана, чубрицата, смления черен пипер, кимиона, куркумата, сушения джоджен, джинджифил на прах, кафявата захар.

Разбъркваме всичко заедно с дървена бъркалка и сипваме определеното количество вода.

Пускаме оризоварката и след като тя се изключи сама (след около 30 минути), разбъркваме отново и разкриваме по порциите. Ароматно интересно ястие - микс от вкусове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: