Печени орехи

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
29/03/2020
"Ядките са най-вкусни, когато са топли-топли от фурната, нали знаете "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 061
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • орехи - 200 г
  • сол - 1/2 с.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре ореховите ядки. Разполовете ги и ги сложете в тава.

Разтворете солта във водата и сложете получения солен разтвор в шише с пулверизатор и леко напръскайте ядките, така че да се навлажнят.

Орехите се пекат около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печените орехи са вкусен снакс или мезе за бира.

Бамбуково плато HORECANO за поднасяне - 13 cm
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбуково плато HORECANO за поднасяне - 13 cm
8.99 лв.
Виж ››

Това бамбуково плато е отговора на всички ви въпроси за красивата презентация на сладки и солени ордьоври и допълнения към ястията на трапезата. Практично, лесно за употреба и почистване. Бамбуковото плато за презентация е изработено от висококачествен бамбук и ще ви служи вярно много дълго време.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.05.2020 15:26
орехите са много полезни за консумация, много богати на нутриенти
0
0