Начин на приготвяне
Започваме първо с намазване на тавичката за баклава - в случая аз ползвах тавата на печката.
След като е готова, започваме една по една да си нареждаме листата като при поставянето ги накъдряме.
Когато са готови, оставяме на страна, а си подготвяме сместа за заливането на баклавата.
В купа си счукваме яйцата и разбиваме добре.
Към тях добавяме останалите продукти и отново разбиваме.
Поливаме корите със сместа и поставяме във фурната да се пекат.
През това време си подготвяме сиропа, като в съд поставяме захарта, водата и оставяме да заврат.
Когато е готов, заливаме студената баклавата без орехи с топлия сироп.
Оставяме баклавата за едно денонощие да си поеме сиропа и тогава нарязваме и поднасяме.