Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава без орехи

Баклава без орехи

Баклава без орехи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не е нужно да слагате орехи в баклавата, за да бъде вкусна - ето доказателство, че може и без тях"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет за баклава
  • за сместа
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • олио или масло - 1/2 ч.ч.
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме първо с намазване на тавичката за баклава - в случая аз ползвах тавата на печката.

След като е готова, започваме една по една да си нареждаме листата като при поставянето ги накъдряме.

Когато са готови, оставяме на страна, а си подготвяме сместа за заливането на баклавата.

В купа си счукваме яйцата и разбиваме добре.

Към тях добавяме останалите продукти и отново разбиваме.

Поливаме корите със сместа и поставяме във фурната да се пекат.

През това време си подготвяме сиропа, като в съд поставяме захарта, водата и оставяме да заврат.

Когато е готов, заливаме студената баклавата без орехи с топлия сироп.

Оставяме баклавата за едно денонощие да си поеме сиропа и тогава нарязваме и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: