Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 175°С и си пригответе формата за печене на блатовете.
Постелете хартия за печене на дъното. Намазнете допълнително и дъното, и страните с масло.
В купа смесете всички сухи съставки без орехите и разбъркайте добре.
В отделен по-малък съд смесете всички мокри съставки без морковите, след което ги добавете към сухите, като направите кладенче по средата за по-лесно смесване.
Разбъркайте хубаво с помощта на шпатула.
Накрая добавете и морковите и орехите и отново разбъркайте.
Изсипете сместа за морковената торта във формата. Печете за около 20 минути.
Готовия блат оставете да изстине напълно някъде на хладно.
В купа разбийте сметаната, докато се получи пухкава смес.
Добавете крема сиренето и захарта и разбийте отново крема за тортата.
Намажете блата с крема и декорирайте по свой вкус безглутенова морковена торта.