Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Безглутенова морковена торта

Безглутенова морковена торта

friends kitchenfriends kitchen
Новак
2327645
Безглутенова морковена торта4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
12
"Безглутенова морковена торта - ядеш и хич не му мислиш ни за калории, ни за малории"

Необходими Продукти

  • за блата
  • овесено брашно - 180 г (2 чаши)
  • оризово брашно - 120 г (3/4 чаша)
  • кокосови стърготини - 60 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • орехи - 50 г
  • стафиди - шепа
  • мед - 125 г (3/4 чаша) агаве
  • мляко - 320 мл (1 и 1/3 чаша)
  • оцет - 1 с.л.
  • ванилова есенция - 3/4 с.л.
  • моркови - 250 г (2 чаши) настъргани
  • за крема
  • крема сирене - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175°С и си пригответе формата за печене на блатовете.

Постелете хартия за печене на дъното. Намазнете допълнително и дъното, и страните с масло.

В купа смесете всички сухи съставки без орехите и разбъркайте добре.

В отделен по-малък съд смесете всички мокри съставки без морковите, след което ги добавете към сухите, като направите кладенче по средата за по-лесно смесване.

Разбъркайте хубаво с помощта на шпатула.

Накрая добавете и морковите и орехите и отново разбъркайте.

Изсипете сместа за морковената торта във формата. Печете за около 20 минути.

Готовия блат оставете да изстине напълно някъде на хладно.

В купа разбийте сметаната, докато се получи пухкава смес.

Добавете крема сиренето и захарта и разбийте отново крема за тортата.

Намажете блата с крема и декорирайте по свой вкус безглутенова морковена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: