Начин на приготвяне
В купа, наливаме разтопеното масло и добавяме захарта, яйцата, ванилиите и щипка сол.
Разбиваме с миксер на най-високата степен за 5 минути, докато се разтопи захарта.
Прибавяме киселото мляко и разбъркваме.
В купа разтваряме какаото с горещата вода и прибавяме ¼ от кексовата смес, разбъркваме.
В намаслена и поръсена с брашно форма за кекс, сипваме яйчената смес, върху нея изливаме какаовата и с дървено шишче правим въртеливи движения, за да разбъркаме двете смеси за двуцветния кекс.
Печем пухкавия кекс в предварително нагрята на 170 градуса фурна за около 50 минути.
Приготвяме си сиропа, като смесим всички съставки и варим за 7 минути, след завиране.
Изваждаме готовия кекс от фурната и заливаме със студения сироп.
След като попие сиропа и се охлади, обръщаме кекса върху чиния и поръсваме с пудра захар.
Сочен и много вкусен мокър кекс с какао!
Коментари