Начин на приготвяне
Тавичка с диаметър 18 см.
Смесваме 125 г захар с яйцата, канелата и олиото. Разбиваме с помощта на миксер до хомогенизирането на съставките.
Смесваме брашното с бакпулвера и ги добавяме към разбитата смес.
Обелваме морковите и ги настъргваме на ситно. Настърганите моркови добавяме към сместа, както и смлените бадеми и разбъркваме отново всичко.
Сега си загряваме фурната предварително на 180 °C. Сместа за морковената торта прехвърляме в тавичка с хартия за печене или я намазваме с масло.
Тавичката, която аз използвах, е с диаметър от 18 см. Печем във фурната за 40 мин.
Ако започне да почернява отгоре, можете да сложите алуминиево фолио.
След като блатът за тортата е изпечен, си правим глазурата.
Смесваме всички съставки и ги разбиваме на ръка.
Нанасяме към вече изстиналия блат и оставяме в хладилника за 1 час нашата американска морковена торта.