Домашни сладки Таралежки

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Домашни сладки Таралежки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Домашни сладки Таралежки са най-любимите ретро сладки."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 1 1/2 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • За украса
  • смлени орехи - 200 г
  • шоколад - 100 г
  • захарни пръчици - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, докато се размекне.

В съд за месене се изсипва пудра захар, двете яйца, бакпулвер, добавя се маслото и киселото мляко.

От продуктите се замесва тесто. Търпеливо се меси, докато се получи хомогенно тесто.

Оформят се топчета, от които като пластилин се оформят таралежките.

Всички сладки се нареждат по ръба на правоъгълна тава и се пекат при предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пекат се до порозовяване.

След като се охладят, започваме да ги украсяваме.

На водна баня разтапяме шоколад.

Всяко таралежче леко потапяме в шоколада и веднага ръсим със смлени орехи и пръчици, за да полепнат.

Накрая рисуваме точици за нос и очички. Аз използвам за целта връхчето на клечка за зъби.

Най-добър резултат се получава, когато готовите маслените сладки отлежат 24 часа, покрити с фолио.

Домашни сладки Таралежки са най-любимите ретро сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: