Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, докато се размекне.
В съд за месене се изсипва пудра захар, двете яйца, бакпулвер, добавя се маслото и киселото мляко.
От продуктите се замесва тесто. Търпеливо се меси, докато се получи хомогенно тесто.
Оформят се топчета, от които като пластилин се оформят таралежките.
Всички сладки се нареждат по ръба на правоъгълна тава и се пекат при предварително загрята на 200 градуса фурна.
Пекат се до порозовяване.
След като се охладят, започваме да ги украсяваме.
На водна баня разтапяме шоколад.
Всяко таралежче леко потапяме в шоколада и веднага ръсим със смлени орехи и пръчици, за да полепнат.
Накрая рисуваме точици за нос и очички. Аз използвам за целта връхчето на клечка за зъби.
Най-добър резултат се получава, когато готовите маслените сладки отлежат 24 часа, покрити с фолио.
Домашни сладки Таралежки са най-любимите ретро сладки.