Начин на приготвяне
Първо, разбъркайте мекото масло с яйцето, захарта, сока и коричките от портокала.
Пресейте брашното с бакпулвера, прибавете ванилията и хубаво разбъркайте сместа.
Ако е по-меко, прибавете още брашно, за да можете по-лесно да оформите сладките топчета.
Покрийте купата със стреч фолио, сложете в хладилник за няколко часа. Пригответе си 2 тави с хартия за печене.
Оформете топчета колкото орех и започвате да овалвате, първо, в кристална захар после в пудра захар. Редите ги на разстояние и после ги слагате на студено, преди да ги сложете да се пекат.
Загрявате фурната на 180 °C и печете не повече от 15 минути.
Получават се едни много лесни и ухаещи коледни сладки - напукани бели коледни сладки.
Вижте още тайни за трайни коледни сладки.