Начин на приготвяне
В тенджерка сложете яйцата, разбийте ги с телена бъркалка. Сложете тенджерката на котлона на средна степен. Добавете маслото и разбъркайте. След това добавете захарта, ваниловата захар и меда. Разбъркайте всичко, докато стане еднородна смес, но без да завира. Свалете от котлона. Добавете содата и бакпулвера. Разбъркайте.
В купа пресейте брашното, след което изсипете сместа и разбъркайте с лъжица. Накрая добавете подправката за меденки и замесете тесто.
Разточете и изрежете меденките с коледни формички. Ако сте решили да ползвате шоколадови капки, сега е момента да ги сложите там където искате. Наредете коледните сладки в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга.
Печете на 180 градуса за 15мин.
Разбийте с миксер съставките за глазурата. С помощта на пош нанесете върху изстиналите меденки, декорирайте със захарни поръски и вашите коледни меденки са готови.
За да ги съхраните меки ги сложете в затворен съд с няколко резенчета ябълка.
Коледните меденки с глазура и украса са ефектни, вкусни и много красиви.
Разгледайте още лесни идеи за коледна декорация на меденки и опитайте непременно нашата колекция от избрани коледни курабии и сладки.
Коментари