Начин на приготвяне
Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете 1 1/4 чаша захар, бакпулвера, сместа от подправки и солта, разбийте добре.
Добавете яйцата и ванилията, разбийте до получаване на гладка смес. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.
Прибавете и ябълките. Покрийте тестото и го оставете във фризер за 2 часа, за да оформите по‐лесно тестени топчета. Смесете допълнителните количества захар и канела и оваляйте в тях готовите топчета. Наредете ги на 3‐4 см. едно от друго върху подмазана тава.
Печете 10-12 минути при 200°С или докато краищата се втвърдят и станат леко златисти. Оставете да изстинат върху телена решетка.