Начин на приготвяне
Патладжанът и тиквичката се измиват добре и се нарязват на ленти. Семките на чушката се премахват и се нарязва на кръгове, както и лукът и доматът.
По желание може нарязаният патладжан да се намаже със сол и да се отцеди горчивата вода.
Смесва се в купа олио със сол и черен пипер на вкус. Вътре се омесват нарязаните зеленчуци. Разпределят се в широка тава, намазнена с олио или застлана с хартия за печене или фолио. Пекат се на 200 °C.
Когато са почти готови зеленчуците, чабатите се разрязват на 2 и на едната половина се слагат парченца от моцарелата.
Като се извадят зеленчуците, за кратко се слагат половините от чабатите с моцарела, за да се разтопи.
На другите половини се намазва хумус и отгоре малко сос Айоли. След като се разтопи моцарелата, на тези половини се намазва песто.
Разпределят се печените зеленчуци върху хляба, слага се и от домата и се затварят двете половини от чабатата, за да завършите сандвичите с печени зеленчуци и песто.