Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с печени зеленчуци и песто

Сандвич с печени зеленчуци и песто

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Сандвич с печени зеленчуци и песто
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"С този сандвич за шампиони изобщо няма да ви липсва шунка"

Необходими Продукти

  • чабата - 3 бр., или няколко леко запечени филии хляб
  • патладжани - 1 бр., малък
  • тиквички - 1 бр., средна
  • чушки - 1 бр., червена
  • червен лук - 1 глава, малка
  • домати - 1 бр.
  • моцарела - 1 бр., 125 г опаковка
  • Песто
  • хумус
  • сос айоли
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичката се измиват добре и се нарязват на ленти. Семките на чушката се премахват и се нарязва на кръгове, както и лукът и доматът.

По желание може нарязаният патладжан да се намаже със сол и да се отцеди горчивата вода.

Смесва се в купа олио със сол и черен пипер на вкус. Вътре се омесват нарязаните зеленчуци. Разпределят се в широка тава, намазнена с олио или застлана с хартия за печене или фолио. Пекат се на 200 °C.

Когато са почти готови зеленчуците, чабатите се разрязват на 2 и на едната половина се слагат парченца от моцарелата.

Като се извадят зеленчуците, за кратко се слагат половините от чабатите с моцарела, за да се разтопи.

На другите половини се намазва хумус и отгоре малко сос Айоли. След като се разтопи моцарелата, на тези половини се намазва песто.

Разпределят се печените зеленчуци върху хляба, слага се и от домата и се затварят двете половини от чабатата, за да завършите сандвичите с печени зеленчуци и песто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: