Начин на приготвяне
Съотношение белтък:захар 1:2, за да станат перфектни сладки коледни елхички.
В огнеупорна купа се слагат белтъците и захарта и се слагат на водна баня, да се разтвори захарта (без да се опира във врящата вода) в съда, в който сме ги сложили.
След това ги слагаме в купата на миксера и започва разбиването на висока скорост, добавя се лимонтозуто и продължава бъркането.
Получава се лъскава и много плътна смес за целувки, готова за шприцоване, когато се получат остри пикове, без да клюмват.
В еднократен пош с помощта на дървено шишче се слага зелена гелообразна боя, след като сме сложили подходящ накрайник за оформянето на еличките, и се сипва целувчената смес.
Поръсват се по желание малки украсяващи топчета. Сушат се специалните целувки на 70°C в продължение на 2 часа.
Коментари