Начин на приготвяне
Единият лист бутер тесто се разстила. Върху него се нареждат много тънки парчета кашкавал. Върху кашкавала се нарежда филето. Филето също да е тънко нарязано.
Отгоре се захлупва с другия лист тесто.
Нарежете ленти с ширина около 1 - 1, 5 см., не повече. Излизат 9 елхички. Оставете една широка лента в края, от която да изрежете с формичка звездичките. Остатъците изпечете накрая отделно.
Вземате една лентичка и оформяте елхичка. Може преди това да притиснете и сплескате лентичката. Така по-лесно ще я оформите. Забождате клечка и отгоре поставяте елхичката.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути. Но времето зависи от фурната ви, моята е газова.
Може да изпечете и във фрайъра. Сложете хартия за печене. Пекох на програма bake - 185 градуса за 15 минути с едно обръщане.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия