Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква цигулка с локум, стафиди и ядки

Печена тиква цигулка с локум, стафиди и ядки

Печена тиква цигулка с локум, стафиди и ядки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Страхотно постно предложение за лакомство, което ще изчезне след минута-две, след като го сложите на масата"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. цигулка горната част
  • ябълки - 1 бр.
  • сушени кайсии - 50 г
  • сини сливи - 50 г без костилка
  • стафиди - 50 г
  • локум - 4 бр. резени
  • мед - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • орехи - 50 г едро нарязани
  • фъстъци - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си тиквата и я режем на две половини.

В случая аз ползвах само горната издута част, а останала изпекох на филии във фурната.

Изчистваме си вътрешността от семките и я поставяме в тава.

Предварително сме си нарязали ябълката на кубчета.

В съд си смесваме сушените плодове, които сме нарязали на парченца, и стафидите.

Локума нарязваме на лентички.

Всяко парче пълним, първо, с локумените лентички и след това отгоре поставяме сместа от ябълки и сушени плодове и ядки.

Най-отгоре слагаме върху пълнената тиква и меда и поръсваме със захарта.

С фолиото завиваме тавата и поставяме печената тиква цигулка с локум, стафиди и ядки в печката, да се пече за около час на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: