Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Пълнена тиква с ядки и локум

Пълнена тиква с ядки и локум

Пълнена тиква с ядки и локум
Снимка: Татяна Димитрова
1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Шест месеца са нужни на тиквата да порасне и узрее, добавете още 1 час само и ще имате този великолепен десерт на трапезата си"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • дюли - 1 бр.
  • локум - 1 кутия
  • плодове - сушени сини сливи, кайсии, смокини
  • ядки - орехи, пържени фъстъци, бадеми
  • мед - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разполовява през средата, изчиства се от семките и жилите. Ябълките и дюлята се обелват и се нарязват на кубчета. Сушените плодове, ядките и локума–на по-едри парчета.

Двете половини на тиквата се поставят върху листове фолио в по-дълбока тава. Започва нареждането в тиквата–на дъното се разпределят равномерно медът, ябълките, дюлята, сушените плодове, ядките и локумът.

Тиквата се завива много добре във фолиото. В тавата се сипва около 2 пръста вода. Завива се пак с фолио /цялата тава/. Пече се в предварително загрята фурна около 1 час.

Тиквата е готова, когато омекне. Развива се фолиото и тиквата се запича да хване приятна коричка отгоре. Поднася се и топла и студена, като се реже на парчета като торта, за да се видят всички продукти в тиквата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: