Начин на приготвяне
Сваряваме добре обелената тиква. Отцеждаме и намачкваме хубаво с вилица. Разбиваме яйцето и наливаме към него разтопено краве масло, като продължаваме разбъркването.
Прибавяме последователно захарта, киселото мляко, ванилията, бакпулвера и няколко капки есенция ром. Разбъркваме добре и смесваме с пюрираната сварена тиква.
Лъжица по лъжица прибавяме и брашното, колкото е необходимо, да получим кейково тесто. Формички за кейкчета намазваме с краве масло и сипваме тестото в тях.
Слагаме кейкчетата да се пекат в загрята на 180 градуса фурна и проверяваме с клечка кога са готови. Изпечените кейкчета поръсваме с пудра захар или с ванилова захар.