Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с тиква цигулка

Ризото с тиква цигулка

редакция:
JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Ризото с тиква цигулка
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ризото с тиква цигулка - много полезно, много ароматно за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г
  • лук - 1/2 глава
  • тиква - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • бульон - около 300 мл (или вода)
  • краве масло - 30 г
  • пармезан - 30 г
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте 2 с.л. олио, задушете нарязаната на кубчета тиква за около 10 минути и я извадете.

Добавете олиото и задушете нарязаните на ситно лук и чесън.

Сипете ориза, разбъркайте и гответе за около 2-3 минути.

Добавете виното, след като се абсорбира, добавяйте горещия бульон черпак по черпак при постоянно бъркане.

След 10-15 минути прибавете тиквата към ориза, продължавайте да добавяте бульона, внимателно разбърквайки ароматното ризото.

След 20-30 минути махнете тенджерата от котлона, овкусете ризотото със сол и пипер, добавете маслото и настъргания пармезан.

Ризотото с тиква цигулка е готово.

В сезона на тиквата опитай непременно и рецептите ни за вкусна печена тиква, чийзкейк с тиква или този неустоим тиквен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: