Чуррос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Чуррос1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-12 бр.
"Дори и не посягайте към чурросите в нашата чиния, войни са започвали и по по-невинни поводи!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, маслото и солта в тенджерка и ги поставете на котлона. Щом кипнат, намалете температурата и изсипете брашното. Разбъркайте добре, така че да се получи гъсто тесто, което започва да се отделя от стените на съда и да оформя топка. Дръпнете от огъня, оставете да поизстине за около минута и прибавете едно по едно яйцата, като бъркате докато се поемат напълно от сместа.

Загрейте голямо количество олио (мин. 3-4 см). Поставете тестото в шприц и шприцовайте директно тестото в силно загрятото олио ивици с дължина около 10 см. Пържете до златисто, като обръщате от време на време.

Извадете с решетъчна лъжица и отцедете от мазнината върху кухненска хартия или решетка.

Поръсете със смесената канела със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Emilio
Emilio
Porras mi haresvat poveche
12.08.2015 20:05
роса
роса
ако се сиропират се получават тулумбички.
19.03.2014 20:52
4
Оля
Оля
В Мадрид с сервират с топъл шоколад. Страхотни са!
27.01.2014 17:19
3
Марина
Марина
и кога се слага захарта не става ясно..
08.10.2013 12:21
1
Покажи всички подкоментари
Милчо
Милчо
В Бразилия са със отвор и се пълнят с карамел,много са вкусни.Аз съм си купил и двата щприца
14.06.2013 15:49
1
1
Милко
Милко
По нашия край се наричат ,,тиквени дръжки,, и след като изстинат,се заливат с захарен сироп.Престояли около 2-3 часа са вълшебни на вкус.
19.05.2013 15:48
1
1