Начин на приготвяне
Смесете млякото, маслото и солта в тенджерка и ги поставете на котлона. Щом кипнат, намалете температурата и изсипете брашното. Разбъркайте добре, така че да се получи гъсто тесто, което започва да се отделя от стените на съда и да оформя топка. Дръпнете от огъня, оставете да поизстине за около минута и прибавете едно по едно яйцата, като бъркате докато се поемат напълно от сместа.
Загрейте голямо количество олио (мин. 3-4 см). Поставете тестото в шприц и шприцовайте директно тестото в силно загрятото олио ивици с дължина около 10 см. Пържете до златисто, като обръщате от време на време.
Извадете с решетъчна лъжица и отцедете от мазнината върху кухненска хартия или решетка.
Поръсете със смесената канела със захар.
Коментари