Начин на приготвяне
Блатът се приготвя по следния начин - бисквитите се натрошават в кухненски робот или на ръка, но да са на ситно. Маслото леко се загрява и се добавя към натрошените бисквити. По желание може да сложите малко прясно мляко, така блатът ще стане по мек, това е малка добавка, която не всеки знае.
Всичко се забърква, разстила се с пръсти във форма с падащи стени и се оставя в хладилника да престои, докато се прави кремът.
Кремът се приготвя много лесно. Първо се разбива сметаната с миксер в дълбок съд, докато стане пухкава и не може да падне, ако се обърне съдът. Към нея се прибавя маскарпонето, ванилията на прах и пудрата захар.
Изважда се блатът, разнася се кремът отгоре. Нутелата може да се загрее в микровълновата или на водна баня и се разстила на блата. Чийзкейкът се оставя да престои няколко часа.
По желание може да се сложи желатин, но аз не съм слагал, тъй като тортата не се разпада :)
Източник: Bozhidar Rashev от Кулинарна мрежа
Коментари