Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Чийзкейк»Бърз чийзкейк с маскарпоне и Нутела

Бърз чийзкейк с маскарпоне и Нутела

Бърз чийзкейк с маскарпоне и Нутела
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
32 мин.
Порции
6
"Приготвя се толкова лесно и е толкова вкусен, че е грехота да не го опитате"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 250 - 300 г
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 180 г за 300 г бисквити
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 500 мл
  • ванилия - 1 на прах
  • пудра захар - 2 супени лъжици
  • течен шоколад - около 300 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се приготвя по следния начин - бисквитите се натрошават в кухненски робот или на ръка, но да са на ситно. Маслото леко се загрява и се добавя към натрошените бисквити. По желание може да сложите малко прясно мляко, така блатът ще стане по мек, това е малка добавка, която не всеки знае.

Всичко се забърква, разстила се с пръсти във форма с падащи стени и се оставя в хладилника да престои, докато се прави кремът.

Кремът се приготвя много лесно. Първо се разбива сметаната с миксер в дълбок съд, докато стане пухкава и не може да падне, ако се обърне съдът. Към нея се прибавя маскарпонето, ванилията на прах и пудрата захар.

Изважда се блатът, разнася се кремът отгоре. Нутелата може да се загрее в микровълновата или на водна баня и се разстила на блата. Чийзкейкът се оставя да престои няколко часа.

По желание може да се сложи желатин, но аз не съм слагал, тъй като тортата не се разпада :)

Източник: Bozhidar Rashev от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Панайотова
Елена Панайотова
А каква трябва да е сметаната и сполучлив ли е чийзкейкът?
28.02.2019 22:02
2
Jeny Vardulova
Jeny Vardulova
Защо не си написала каква е сметаната??? Взех неподходящата и сега се чудя какво да я правя. Трябва да отложа крема с 1 ден. Бясна съм!
17.02.2019 18:31
4
8
1
Покажи всички подкоментари