Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Кето новогодишна баница с късмети

Кето новогодишна баница с късмети

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето новогодишна баница с късмети
Снимка: Валерия
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Една по-различна и диетична баничка, която да си похапнете с удоволствие в Новогодишната нощ"

Необходими Продукти

  • кашкавалена моцарела - 200 г твърда
  • крема сирене - 60 г
  • яйца - 1 бройм L размер
  • бадемово брашно - 110 г
  • бакпулвер - 5 г
  • ксантанова гума - 1/2 ч.л.
  • За плънката
  • яйца - 2 броя
  • краве сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моцарелата се настъргва и с крема сиренето се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна за 2 минути. След като се извади, се размесва с шпатула.

Прибавя се яйцето и отново се бърка. Накрая се прибавя брашното с бакпулвера и ксантановата гума.

Замесва се тесто. Тестото се увива във фолио и прибира в хладилника поне за час.

Двете яйца за плънката се разбиват с вилица. Към тях се натрошава сиренето и пак се разбива.

Готовото тесто се разделя на 6 равни топки. Всяка топка се разточва между два листа хартия за печене. Кората да е с диаметър около 22-23 см.

След това горният лист хартия се маха. Кората се намазва с част от плънката. Започвате да навивате от единия край, като надигате леко с пръсти и навивате на руло. И да ви се скъса някъде не е проблем. За всички кори ползвам една и съща хартия за печене.

Баницата се нарежда в тава с диаметър 20 см. Задължително сложете хартия за печене.

Витата баница се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. Времето зависи от фурната. Моята е газова и пече различно, преценете за вашата.

Кето новогодишната баница с късмети е готова.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: