Начин на приготвяне
Моцарелата се настъргва и с крема сиренето се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна за 2 минути. След като се извади, се размесва с шпатула.
Прибавя се яйцето и отново се бърка. Накрая се прибавя брашното с бакпулвера и ксантановата гума.
Замесва се тесто. Тестото се увива във фолио и прибира в хладилника поне за час.
Двете яйца за плънката се разбиват с вилица. Към тях се натрошава сиренето и пак се разбива.
Готовото тесто се разделя на 6 равни топки. Всяка топка се разточва между два листа хартия за печене. Кората да е с диаметър около 22-23 см.
След това горният лист хартия се маха. Кората се намазва с част от плънката. Започвате да навивате от единия край, като надигате леко с пръсти и навивате на руло. И да ви се скъса някъде не е проблем. За всички кори ползвам една и съща хартия за печене.
Баницата се нарежда в тава с диаметър 20 см. Задължително сложете хартия за печене.
Витата баница се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. Времето зависи от фурната. Моята е газова и пече различно, преценете за вашата.
Кето новогодишната баница с късмети е готова.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия