Бонбони с тиква

Бонбони с тиква
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Страхотни бонбончета без захар и с много приятен вкус"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г
  • обикновени бисквити - 1 пакет (200 г)
  • мед - 3 с.л
  • канела - 1 ч.л
  • сушени сини сливи - 1 шепа
  • орехи - за овалване (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата от кората, нарязваме я на парчета, поставяме в съд с малко вода и варим до готовност.

След като е сварена, пасираме. Към нея добавяме меда, канелата и разбъркваме добре.

Бисквитите също смиламе и ги добавяме към сместа, както и сушените плодове.

Разбъркваме много добре сместа.

Започваме да оформяме бонбоните, като гребваме от сместа, предварително потапяме ръката си във вода, за да не залепнат съставките.

Поставяме сместа с лъжичка, след което овалваме в смлените орехови ядки.

Подреждаме в чиния, като прибираме в хладилник за едно денонощие.

Бонбоните с тиква са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: