Черешови бонбони

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Черешови бонбони
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
13/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Да ви е сладко с моите вкусни черешови бонбони - хапват се по два на веднъж"

Необходими Продукти

  • череши - 1/2 ч.ч.
  • рикота - 100 г
  • овесени ядки - 3 с.л.
  • чиа - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • ОЩЕ
  • шоколад - 100 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка в приготвянето на тези шоколадови бонбони е да премахнете костилките на черешите и да ги нарежете на дребни парчета.

Изберете твърди череши, които да може лесно да нарежете, без да се разкашкат.

В купа сложете рикотата, прибавете меда и разбъркайте.

Добавете всички останали продукти и черешите и объркайте сместа за бонбоните с лъжица.

Оставете сместа да престои 10-15 минути и след това оформете малки топчета, които наредете върху поднос.

Сложете бонбоните във фризера за 30 минути, за да се охладят и стегнат.

Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня.

Потопете всеки бонбон в шоколадовата глазура и ги наредете вурху хартия за печене.

Тъй като бонбоните са охладени, шоколадът стяга бързо, но е добре отново да ги сложите в хладилника за още 30 минути.

Да ви е сладко с моите вкусни черешови бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: