Начин на приготвяне
Измиваме ориза за суши под струя течаща, хладка вода до избистряне на водата под него (за целта ползваме купа). Оставяме го да изсъхне за 30 минути. После го варим в тенджера с капак.
Щом кипне водата, намаляваме степента на котлона до най-ниската и ври така, докато поеме водата. Отстраняваме ориза от котлона и го оставяме да се задуши и изстине.
Загряваме оризовия оцет със захарта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.
Преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, като после го разбъркваме внимателно с дървена шпатула.
Нарязваме осоленото пилешко месо надлъжно на парчета и ги панираме, като, първо, потапяме парчетата месо в разбитото яйце и после ги овалваме в галетата с добавения към нея бял пипер и сол.
Пържим ги в загрят тиган с олио до златист загар.
Темпурата приготвяме, като омесваме маслото с галетата, докато се получат маслени трохи, които запичаме на тиган до златист цвят.
Взимаме кора Нори с лъскавата страна отдолу и покриваме цялата ѝ повърхност с ориз (с мокри ръце). Всичко това правим върху рогозка за навиване на суши, покрита с найлон.
Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филета, ред темпура, върху нея ред крема сирене и ред авокадо (нарязана на ивици).
С помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме.
Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме суши хрупкаво пиле с авокадо със соев сос.
Да Ви е сладко!