Начин на приготвяне
Загрейте маслото и запържете пилешките гърди до златисто по 2-3 минути от двете страни. Извадете ги овкусете ги с бял пипер и 1 с.л. лимонов сок и ги завийте в алуминиево фолио, за да се задушат.
Срежете авокадото наполовина, обезкостете го и леко го издълбайте. С помощта на блендер пасирайте около 100 г от месото на авокадото с 1 с.л. лимонов сок и смесете с майонезата, сметаната, солта, черния пипер и захарта.
Останалия лимонов сок смесете с черния пипер, щипка сол и малко мерен пипер и с получената смес напръскайте половинките авокадо. Напълнете издълбаните половинки авокадо с нарязаното на парченца пилешко месо, а отгоре залейте с майонезения сос.