Начин на приготвяне
Сливите се накисват с коняка (рома) + гореща вода, така че да ги покрие течността. Оставят се така за 2-3 часа.
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се медът, след това брашното, бакпулвера и солта. Пече се на 180°C в тава 24-26 см. След като изстине, блатът се разрязва на две половини.
Желатинът се разтваря в 100-150 мл студена вода. Разбива се сметаната със захарта и меда. Накиснатият желаният се загрява ди пълното му разтваряне на тих огън.
Смесва се със сметаната (* ако сметаната ви е достатъчно плътна и твърда, може да не ползвате желатин).
Във форма за торта или ринг, се слага първият блат. Напоява се със сироп, направен от коняка и водата от сливите + 100 г захар.
Върху него се изсипва половината от крема, а върху него се нареждат сливите. Отгоре се слага втория блат и се напоява с останалата част от сиропа и се залива с останалата част от крема.
Оставя се една нощ в хладилника сметановата торта, след което се измазва с ванилов крем (готов на прах) и се облепва с орехи (по желание) или се украсява по желание торта Бомба.