Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба по московски

Риба по московски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Риба по московски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мерлуза - 800 г филе (от шаран, скумрия или друг вид риба)
  • картофи - 700 г
  • олио - 100 мл
  • сметана - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от кожата и костите рибно филе се осолява и се поръсва със смлян черен пипер, панира се в брашно и цяло, без да се реже на порции, се запържва леко в сгорещено олио.

Поставя се в тавичка, отстрани се подреждат попарени във вряща солена вода и задушени в мазнина картофи, които се поръсват със ситно нарязан магданоз, заливат се със сметана, а филето се залива с бялото вино и сока от лимона.

Така приготвеното и оформено плато се запича в умерена фурна около 10 минути. Сервира се цяло веднага след изваждането му от фурната или се оформят порции, които се поднасят в отделни чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: