Начин на приготвяне
Почистете рибата/филетата и я измийте със студена вода. Посолете я и я поръсете със захар. Това ще стегне леко месото ѝ. Oставете я настрани за 15 мин. След което я изплакнете.
В блендер сложете всички продукти за пестото, без зехтина. Направете ги на пастет, с консистенция по ваш вкус. Всички продукти можете да нарежете на много ситно, ако нямате блендер. След като са наситнени всички продукти им добавете зехтин, колкото да е сравнително течно пестото.
На хартия за печене нарежете чери доматите на половинки и ги наредете със месестата част нагоре.
Сложете филе върху тях, покрийте със пестото и наложете с резени лимон. Завийте изцяло и запечатайте краищата на хартията. Препоръчвам да направите двете филета отделно. така ще се сготвят по-добре.
Ако правите рибата цяла, я напълнете със пестото вътре и леко с нож цепнете кожата през около 2 см, но не надълбоко, за да не се разпадне. Останалото е същото.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, отгоре и отдолу, около 2 5мин-30 мин, след това разрежете хартията и печете още 10-тина мин.
Насладете ѝ се с хубаво бяло вино.