Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Бишкотена торта с фъстъчено масло

Бишкотена торта с фъстъчено масло

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бишкотена торта с фъстъчено масло
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
25/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Днес ви предлагам един бърз бишкотен сладкиш, който не изисква печене и се доближава по вкус на класическото Тирамису."

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г меки за торта
  • маскарпоне - 125 г
  • фъстъчено масло - 100 г
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кафе еспресо - 100 мл
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам един бърз бишкотен сладкиш, който не изисква печене и се доближава по вкус на класическото Тирамису.

Ще са ви необходими не повече от 20-30 минути за приготвянето му.

Единственият недостатък е, че ще трябва да изчакате поне 12 часа, за да му се насладите.

Разбийте с миксер на ниски обороти маскарпоне, фъстъчено масло и пудра захар, колкото да се смесят.

Прибавете 200 мл добре охладена сладкарска сметана и отново разбийте, този път на висока степен на миксера, до образуване на връхчета.

Ще ви отнеме не повече от 5 минути.

Ползвах подсладена сметана и затова количеството на захарта е малко, но вие може да добавите още, според вкуса ви.

Пригответе си правоъгълна форма и наредете на дъното и бишкоти, плътно една до друга.

Направете силно еспресо и го подсладете с лъжичка захар.

Ако не разполагате с еспресо кафе машина може да ползвате същото количество прясно мляко с разтворено в него 1 лъжичка нес кафе.

С помощта на силиконова четка намажете обилно бишкотите с кафето.

След това покрийте бишкотите с част от крема и продължете по същия начин, до изчерпване на продуктите.

Формата, която ползвах, е с размери 25/15 см и направих три реда бишкоти, покрити с крем.

Завършете бишкотената торта с крем и поръсете с малко какао.

Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник за поне 12 часа.

Бърза, лесена и много вкусна бишкотена торта с фъстъчено масло.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: