Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Мароканска супа с нахут и агнешко

Мароканска супа с нахут и агнешко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Мароканска супа с нахут и агнешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • домати - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • нахут - 250 г (сварен)
  • леща - ½ ч.ч. (сварена)
  • джинджифил - ½ ч.л. на прах
  • брашно - 8 с.л.
  • фиде - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • кориандър - 3 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • вода - 2 л
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът и лещата се кипват във водата. Добавят се нарязаните месо и лук, настърганите домати, джинджифилът, шафранът, накълцаният магданоз, солта и черният пипер.

Вари се до готовност на месото и се сгъстява с брашното, разтворено в доматеното пюре и малко вода.

След 10 минути се сипва фидето и кориандъра и се вари до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: