Начин на приготвяне
Бананите се пюрират в блендер. Ядките се смесват с фурмите и също се блендират, по желание до пълно смилане на ядките. За предпочитане е да не се смилат напълно.
В подходящ съд се смесват с бананите. Сместа се разбърква хубаво и се оставя двайсетина минути да поемат ядките. Фурната се загрява на 50 градуса.
През това време се оформят тарталетите. От сгъстената смес се взема топче около 40 гр. Разстила се на длан и се поставя в намазана с масло форма за мъфини.
Пекът се на 180 градуса без вентилатор, 20 мин. Докато се пекът се приготвя крема. Ябълките се обелват и настъргват на ситно ренде или пюрират.
Смесват се добре с цеденото мляко. Готовите и охладени тарталети се пълнят с ябълковия крем и се декорират по желание с друг плод, кокосови или шоколадови стърготини.