Начин на приготвяне
Пресейте брашното със захарта. Добавете студеното масло и замесете ронливо тесто. В отделна купа разбийте жълтъците с 60 мл вода, след което бавно ги прибавете бавно към тестото.
Ако е необходимо, добавете още 1 с.л. вода. Разделете тестото на две топки, покрийте ги с фолио и оставете в хладилник за около час. Разточете всяка топка до 3-милиметрова кора.
Поставете във форми за тарт отрязвайки излишното тесто и замразете във фризер за около 30 минути.
Извадете внимателно тестените купички от формите и печете на 190 градуса около 15 минути (до златисто).
Намажете ги с разбити яйца и върнете във фурната за още 5 минути.
През това време направете крема. В тенджера кипнете млякото, ваниловата шушулка и захарта.
В купа разбийте жълтъците с 1 с.л. захар до бяло. Добавете нишестето и брашното и разбърквайте до получаване на гладка смес.
На бавна струя добавяйте яйчената смес към млякото и варете при непрекъснато разбъркване до сгъстяване на крема - около 5 минути и свалете от огъня.
Разбийте с миксер сметаната и пудрата захар, след което на три пъти бавно я прибавете към основния крем. Разбърквайте, докато се получи пухкава еднородна смес. Напълнете всяка купичка с крем и покрийте тарталетите с плодове по избор.
Тарталетите с горски плодове са готови.