Тарталети с круши

Тарталети с круши
Снимка: Ралица Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Тези тарталетки са хрупкави и с неповторим сладък вкус Поднесете с ароматно капучино и се насладете"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • захар - 50 г
  • масло - 125 г студено
  • яйца - 1 голямо
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • За пълнежа
  • круши - 3 - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тестото нарежете студеното масло на малки парченца и го прибавете към брашното и захарта. Разбъркайте докато маслото напълно се смеси със сухите съставки. Разбийте добре яйцето и към него добавете лимоновата кора. Прибавете го към останалите съставки и омесете меко и нелепкаво тесто.

Преместете го в набрашнена купа, покрийте с найлоново фолио и го оставете за поне половин час в хладилник, а най-добре от предния ден.

През това време пригответе пълнежа за тарталетите. Обелете меки и сладки круши, нарежете ги на малки кубчета.

В касерола стопете 50 г масло, прибавете нарязаните круши, разбъркайте няколко пъти докато станат златисти. Прибавете захарта, заедно с ванилията. Изчакайте крушите да се карамелизират и изключете котлона.

След като са изминали 30-те минути, разточете 3/4 от тестото и го нарежете на кръгове, с помощта на чаша. Запълнете с тях гнездата на тавичка за мъфини.

Останалата 1/3 част от тестото разточете и нарежете на ивици с ширина 1 см. Напълнете формичките с пълнежа, покрийте с решетка от ивици тесто и печете тарталетите на 180 градуса за около 20 минути.

Crostatine di pere поднесени заедно с чаша ароматно капучино са невероятна следобедна закуска. Те оставят неповторим хрупкав и едновременно сладък вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: