Начин на приготвяне
Смелете бисквитите в кухненски робот на трохи заедно с мекото краве масло.
Прехвърлете във форма с падащо дъно. Разпределете равномерно и загладете. Оставете в хладилника.
Прясното мляко загрейте на котлона и сложете агар-агара. Варете 1-2 минути, изключете и заделете.
В купа сложете халвата и крема сиренето. Разбийте с миксер, докато се смесят продуктите. Добавете Бейлиса, разбъркайте и заделете.
Разбийте сметаната в друга купа с пудрата захар.
Смесете прясното мляко с халвата и отново разбъркайте. С помощта на силиконова шпатула и много плавни въртеливи движения съединете сметаната и сместа с халвата.
Внимавайте да запазите въздушността.
Прехвърлете в тавичката върху бисквитите и оставете сметановата торта за една нощ в хладилника, за да стегне.
Тази торта с мус от халва е наистина интересно и много вкусно предложение, което трябва да пробвате.