Торта с мус от халва

Торта с мус от халва
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
30/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
32 мин.
Порции
15
"Тази торта с мус от халва е наистина интересно и много вкусно предложение, което трябва да пробвате."

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 300 мл
  • крема сирене - 250 г
  • бейлис - 100 мл
  • агар агар - 2 пак.
  • прясно мляко - 200 мл
  • халва - 200 г
  • пудра захар - 50 г
  • бисквити - 200 г
  • краве масло - 60 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в кухненски робот на трохи заедно с мекото краве масло.

Прехвърлете във форма с падащо дъно. Разпределете равномерно и загладете. Оставете в хладилника.

Прясното мляко загрейте на котлона и сложете агар-агара. Варете 1-2 минути, изключете и заделете.

В купа сложете халвата и крема сиренето. Разбийте с миксер, докато се смесят продуктите. Добавете Бейлиса, разбъркайте и заделете.

Разбийте сметаната в друга купа с пудрата захар.

Смесете прясното мляко с халвата и отново разбъркайте. С помощта на силиконова шпатула и много плавни въртеливи движения съединете сметаната и сместа с халвата.

Внимавайте да запазите въздушността.

Прехвърлете в тавичката върху бисквитите и оставете сметановата торта за една нощ в хладилника, за да стегне.

Тази торта с мус от халва е наистина интересно и много вкусно предложение, което трябва да пробвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: