Начин на приготвяне
Налейте водата и сипете захарта заедно с канелата в общ съд. Възварете на микровълнова или котлон така че да се получи захарен сироп. Разделете блатовете за торта.
Затоплете течния шоколад така че да стане съвсем течен. Нарежете банана на резени. Вземете единия блат за торта и го напоете с част от канелено-захарния сироп. Отгоре намажете с течния шоколад. Понеже шоколадът е затоплен част от него също ще попие в блата, затова намажете обилно. Отгоре наредете бананови резени.
Повторете процедурата с втория блат. Третият блат, когато се постави най-отгоре, се напоява само със захарен сироп без да се маже шоколад и да се слагат банани. Разбийте в отделен съд сметаната, така че да стане мека и пухкава.
Разтопете шоколадовата глазура на водна баня или много внимателно в микровълнова. Когато глазурата стане течна и хомогенна добавете към нея двата жълтъка от яйцата. Прибавете шоколадовата глазура към сметаната. Към тази смес прибавете и малко от течния шоколад.
Разбъркайте добре до поучаването на еднородна смес. Размажете върху последния блат и странично на тортата. Украсете с бананови резени. Оставете да стегне в хладилник поне за 30 мин.