Начин на приготвяне
За този невероятен шоколадов мус за торта загрейте 250 мл от сметаната до степен на завиране. Махнете от котлона и начупете вътре шоколадите. Оставете за минута-две, след което разбъркайте с шпатула, докато шоколадът се разтопи напълно.
Оставете шоколадовата смес, да се охлади до стайна температура, като разбърквате периодично.
В друг съд сложете маскарпонето и пудрата захар и разбъркайте до гладък крем.
Прибавяте охладения шоколадов крем към маскарпонето на части, като разбърквате.
Останалата 250 мл от сметаната разбийте с миксер на високи обороти до меки връхчета.
Започнете да прибавят от нея към шоколадовата смес, бъркайки с шпатула.
Получава се много въздушен шоколадов мус, подходящ за различни шоколадови торти.
С този мус може да направите бисквитена или бишкотена торта. Предварително потопете бисквитите или бишкотите в затоплено прясно мляко.
Мусът е подходящ също за шоколадови или ванилови блатове, които е добре да сиропирате, ако харесвате по-сочни торти.
Това количество шоколадов мус е достатъчно за торта с три блата с диаметър 28 см.